Despre detoxifiere. Redactia.ro

Mituri despre detoxifiere în care să încetezi să mai crezi

Suzana Pretorian: Despre detoxifiere, de la A la Z Am stat de vorbă cu doamna doctor Suzana Pretorian şi am tratament pentru oua de vierme uman tot ce trebuie să ştim despre procesul de detoxifiere.

Cu toate astea, multora dintre noi ne lipsesc informaţiile esenţiale care să ne ajute să urmăm o cură de detoxifiere sigură şi eficientă, chiar şi acasă.

Cura de detofixiere si beneficiile ei

Am stat de vorbă cu doamna doctor Suzana Pretorian, medic specialist în Balneologie şi am aflat tot ce trebuie să ştim despre procesul de detoxifiere, de la avantaje şi dezavantaje, până la meniuri recomandate. Care sunt simptomele care indică nevoia de o cură de detoxifiere, altele decât stresul şi oboseala.

6 despre detox si dieta

Suzana Pretorian: Există chiar unele corespondente între simptom şi un anumit organ sau sistem ce necesită detoxifiere. Bolile degenerative, autoimune reumatologice sau neurologice, ca despre detoxifiere cele metabolice diabet, dislipidemii, gută — pe scurt majoritatea bolilor cronice, sunt expresia unei intoxicări de zeci de ani în antecedente.

Ce beneficii aduce detoxifierea organismului?

Cum ne dăm seama ce tip de detoxifiere ne este necesar? În principiu, orice detoxifiere standard porneşte de la suprafaţă pieleaurmată de colon, plămâni, rinichi. Treptat adăugăm detoxifiere limfatică şi sanguină şi spre final, detoxifiere hepatică.

Această ordine este potrivită pentru persoanele care nu au despre detoxifiere afectare boala a unui anumit organ de detoxifiere.

despre detoxifiere

În schimb, dacă există afectări despre detoxifiere de organe infecţii urinare, colite sau astm bronşic etc. Dacă nu avem timp suficient săptămâni pentru o detoxifiere profundă ca mai sus, vom identifica organele mai încărcate pe seama simptomelor descrise mai sus. Ca metode — folosim saună, periaj al pielii, drenaj limfatic, hidrocolonoterapie sau clisme simple, inhalaţii, masaje, aplicare de căldură, alături de alimentaţie predominant hidrică apă şi sucuri de fructe, legume şi diferite forme de mişcare stretching zilnic, plimbări uşoare, jogging, înot.

Alte metode extrem de eficiente: acupunctură, reflexoterapie, homeopatie, masaj fascial. Ca durată a curei: poate fi detoxifiere scurtă de câteva zilemedie zile sau lungă câteva săptămâni — superpozabilă posturilor religioase sau detox ca stil de viaţă — practic aproape zilnic aceasta înseamnă o anumită succesiune şi combinare a lichidelor şi alimentelor, astfel încât încărcarea organismului să fie minimă sau reversată, asociată cu forme de mişcare zilnic, respectiv eliminarea psihismului negativ prin meditaţie, rugăciune etc.

despre detoxifiere

Înainte de a începe procesul de detoxifiere, cum ne pregătim corpul? Suzana Pretorian: Pe cât posibil încercăm să respectăm orele de somn.

Ce sunt curele de detoxifiere

Trecem de la alimentaţia procesată, superprelucrată prăjire, combinaţii greu digerabile- zahăr, lactate, făină, ulei, proteine animale la una mai simplă: alimente necombinate, pregătite la abur sau prin coacere şi în cantităţi moderate.

Încetăm consumul de alcool, dulciuri rafinate, produse de patiserie. Scoatem treptat proteinele animale carne, lactate, ouă. Acest proces poate dura circa o săptămână.

  • Detoxifierea organismului in 10 pasi Click pe meniu.
  • Cura de detofixiere si beneficiile ei Anumite aspecte ale dietelor de detoxifiere pot aduce totusi beneficii importante sanatatii.
  • Detoxifiere colon cu apa sarata
  • Detoxifierea organismului - Tot ce trebuie sa stii despre detoxifiere
  • Dacă o fată are condilom

Evităm sporturile intense ascensiuni montane, maraton etcdar şi sedentarismul. Dacă am fost sedentari, începem cu plimbări uşoare tot mai lungi ca distanţă şi mai intense ca ritm, despre detoxifiere, facem stretching şi exerciţii cardio. La începerea detoxifierii vom sista exerciţiile solicitante şi trecem la un ritm moderat, apoi lent. După cura de detoxifiere putem reveni la alimentaţia obişnuită, este prea brusc sau trebuie să fim în continuare cât mai stricţi?

De aceea, timp de circa o săptămână după, vom reintroduce treptat alimentele mai complexe şi nu vom face eforturi intense. De asemenea, vom dormi cât mai mult, deoarece organismul continuă procesele de detoxifiere şi regenerare încă timp de săptămâni şi prin somn, acestea sunt mult mai eficiente. Cât ar trebui să ţină o cură de detoxifiere?

Suzana Pretorian: Ideal, durata depinde de gradul de încărcare al corpului, depistabil prin despre detoxifiere de mai sus, prin analize şi investigaţii de laborator, dar şi prin raportarea la unele boli preexistente.

O persoană relativ sănătoasă, cu un stil de viaţă corect detoxpoate beneficia şi de pe urma unei detoxifieri scurte de câteva zile. Cei relativ sănătoşi, dar cu stil de viaţă incorect necesită cure medii zile sau lungi săptămâni şi peste.

Detoxifierea organismului in 10 pasi

Cei bolnavi — la care organismul este mult dezechilibrat aciditate marcată, labilitate psihică — pot urma cure scurte de intensitate moderată sau cure lungi săptămâni până la câteva luni blânde. De câte ori putem ţine o cură de detoxifiere despre detoxifiere să ne afecteze sănătatea? Suzana Pretorian: Pentru majoritatea persoanelor relativ sănătoase, dar neobişnuite cu detoxifierea, cure medii de zile se pot ţine de 4 ori pe an primăvara, toamna şi de 2 ori în despre detoxifiere verii.

Curele lungi nu se recomandă mai mult de 2 ori pe an.

despre detoxifiere

Cure scurte de câteva zile se pot ţine lunar sau bilunar, în funcţie de antrenament, având însă grijă să avem o alimentaţie bogată în nutrienţi între cure. Care ar putea fi reacţiile adverse, aspectele mai puţin plăcute ale detoxifierii? Reacţiile de eliminare uşoare sau moderate nu se vor inhiba cu medicaţie antipiretice, antiinflamatoare, antidiareice, unguente pentru piele etc. Ele necesită diminuarea ca număr şi intensitate a procedeelor de detoxifiere, mai multă odihnă, hidratare corectă.

Produse recomandate

După câteva zile se pot relua metodele de detoxifiere ca ritm şi intensitate iniţială. Pentru a evita reacţiile de despre detoxifiere intense, este bine să ne pregătim corect pentru detoxifiere odihnă, alimentaţie etc. Anumite diete, regimuri, cure de detox nu sunt tocmai prietenoase cu problemele de sănătate. Care sunt persoanele care nu ar trebui să urmeze o cură de detoxifiere în funcţie de afecţiunile medicale de care suferă?

Persoanele epuizate fizic sau psihic, cele anemice deficit de fiercu hipotiroidie sau deficit marcat de cortizol insuficienţă suprarenalăcei aflaţi imediat postoperator sau după infecţii, convalescenti, necesită reechilibrare prin odihnă şi alimente cu valoare nutriţională ridicată înaintea oricărei cure de detoxifiere, chiar scurtă.

De asemenea cei cu anumite boli cronice diabet zaharat mai ales necesitant de insulină, dislipidemie severă, ateroscleroză, boli cardiace, renale, hepatice etc. Ştim că mierea şi uleiul de portocală aduc numeroase beneficii pentru piele, dar frişca, cel puţin în dietă, este duşmanul nostru.

Detoxifiere: cand este necesara o cura, retete, reguli & alimente recomandate

Ce efecte are asupra pielii în urma împachetărilor cu frişcă? Suzana Pretorian: Efectul este hidratant şi emolient. După împachetare pielea devine catifelată, hidratată, mai luminoasă. Împachetările repetate cresc netezimea şi elasticitatea pielii.

Adevărul despre detoxifiere. Ce spune un nutriționist despre curele de detoxifiere

Despre detoxifiere femei iubesc măştile şi produsele homemade pentru curăţarea pielii sau pur şi simplu nu au timp de vizitele la salon pentru un detox al pielii. Există anumite reţete care ne pot ajuta să oferim pielii un restart, acasă?

Suzana Pretorian: O metodă extrem de simplă este un scurt efort cardio în aer liber circa 30 de minute. Apoi duş cald cu masaj cu un prosop aspru umed pe tot corpul, despre detoxifiere nou duş cald, încheiat cu duş rece. Baie de aburi cu ceai de muşeţel pentru faţă circa 10 minute.

Gomaj al feţei cu produs organic, spălare cu apă caldă, apoi masaj facial uşor, urmat de masaj blând cu 2 cuburi de gheaţă. Din nou spălare cu apă caldă şi încheiem cu alt masaj cu despre detoxifiere cuburi de gheaţă.

  1. Tot ce trebuie sa stii despre detoxifierea organismului Ce este detoxifierea organismului, beneficiile detoxifierii si cele mai eficiente plante detoxifiante Detoxifierea organismului este esentiala intr-o societate in care corpurile noastre sunt asaltate constant de diferite toxine pe care le asimilam din dieta si din mediul inconjurator.
  2. În ciuda influenței pozitive pe care o poate avea o cură de detoxifiere asupra organismului, această practică are și contestatarii săi.

Secretul este să transpirăm abundent prin efort cardio, apoi să nu punem nici un produs cosmetic pe piele nu gel de duş, nu creme de corp sau de faţă la final, nu deodorante, nu parfumurici să folosim alternanţe de apă caldă, rece şi masaj cu prosop aspru umed. Cum ne alegem corect regimul de detox în funcţie de nevoi? De unde ştim că este sănătos şi cum ar trebui să arate un meniu.

Suzana Pretorian: Regimul detox corect respectă tipul de organ e încărcat despre detoxifiere şi succesiunea standard de mai sus pentru persoanele relativ sănătoase, atât ca durată, cât şi ca metode alese de detoxifiere. Saună şi masaje pentru piele, muşchi, fascii, sistem respirator. Drenaj limfatic, masaje limfatice, duşuri subacvale, înot pentru despre detoxifiere limfatic şi rinichi.

despre detoxifiere

Hidrocolonoterapie, duş subacval aplicat inclusiv abdominal pentru colon. Aplicaţii calde apă caldă, nămoluri pentru colon, rinichi, ficat. Reflexoterapie pe ariile reflexogene limfatice, plămân, colon, rinichi, ficat pentru detoxifiere generală minim 3 şedinţe. Regimul detox este sănătos dacă foloseşte factori de cură naturali de exemplu ape termale sau sărată sau nămoluri terapeutice sau plante certificate ecologic, din zone nepoluateapă de băut de calitate; ceaiuri, fructe şi legume inclusiv sucul acestora, ca şi cereale şi seminţe de tip bio.

În perioada de pregătire pre-detox ne alimentăm ca într-un stil de viaţă detox tipic, adică: dimineaţa apă cu lămâie şi un singur tip de fruct sau smoothie alternate până la prânz; la prânz salată complexă fără dressing şi un singur tip de proteină iniţial animală tip peşte sau lactat sau ouă nu combinaţii ale acestora cu legume la abur, apoi pre-detox doar salată şi cereale, vegetale; apă sau sucuri de legume până la cină, apoi la cină salată despre detoxifiere cu vegetale bogate în fibre.

Recomandari pentru detoxifierea corecta a organismului

În primele zile de detox avem regim hidric dimineaţa şi seara, cu fructe sau salate cu legume la prânz. La mijlocul curei lăsăm doar apă dimineaţa şi seara, cu sucuri de fructe, legume la prânz; apoi zile doar ceaiuri şi apă în cursul zilei — acestea sunt zilele de detoxifiere profundă.

Apoi revenim treptat în aceleaşi etape în sens invers. Şi nu uităm de perioada de revenire de minim o săptămână după cura detox.

despre detoxifiere

Asevedeași