Papilom epigenetic

papilom epigenetic

papilom epigenetic

Diagnostica, Teranostica Diagnostica modernă a bolilor oncologice este imposibilă fără utilizarea metodelor molecular-genetice. Istoric cele două sfere principale de utilizare a acestor metode sunt diagnostica şi teranostica. Diagnostica înseamnă procesul de stabilire a diagnozei, adică formularea concluziei privind natura bolii şi starea pacientului exprimată în terminologia medicală stabilită.

papilom epigenetic

La momentul actual este descris un număr impunător de unităţi nozologice care în pofida structurii morfologice similare şi imunofenotipului similar au diferite tactici de tratament, iar diagnoza diferenţiată poate fi stabilită doar prin depistarea modificărilor genetice specifice translocării sau mutaţiei. În oncologie cel mai larg testele diagnostice molecular-biologice sunt utilizate în oncohematologie şi diagnosticarea sarcoamelor.

papilom epigenetic

Arsenalul Laboratorului patomorfologic «CSD Health Care» conţine un şir impunător de studii molecular-genetice care permit stabilirea diagnozei în cele mai grave cazuri. Determinarea oportunităţii de aplicare a unor sau altor teste adese ori prezintă dificultăţi chiar şi pentru specialiştii de calificare înaltă din domeniile asociate chirurgi, chimioterapeuţi, patomorfologi.

papilom epigenetic

Colaboratorii secţiei de patologie moleculară şi papilom epigenetic vă vor ajuta la determinarea necesităţii de efectuare a testului şi la alegerea testului optim în fiecare caz concret. Teranostica înseamnă determinarea sensibilităţii tumorii la anumite medicamente prin determinarea modificărilor genetice mutaţiei, translocării, deleţiei, amplificării sau epigenetice gradului de metilare, expresie în celulele tumorale.

papilom epigenetic

Teranostica a intrat în medicină cu apariţia preparatelor target. Terapia target blochează creşterea celulelor canceroase prin intervenirea în mecanismul de acţiune al moleculelor specifice target ţintă necesare pentru cancerogeneza şi creşterea tumorii, ci nu doar prin obstrucţionarea reproducerii papilom epigenetic celulelor care se reproduc activ de exemplu, ca în cazul chimioterapiei tradiţionale. Terapia target este mult mai eficientă şi mai sigură comparativ cu chimioterapia clasică, dar funcţionează numai în cazul în care papilom epigenetic o «ţintă» pentru ea.

Administrarea preparatelor target este standardul de prima linie în terapia unui şir de boli oncologice, corespunzător standardele internaţionale de diagnosticare a acestor boli includ cercetările moleculare pentru determinarea pacienţilor pentru care aşa o terapie va fi eficientă.

papilom epigenetic

All rights reserved.

Asevedeași